Welkom. Passie voor muziek. Music4all.

NKM Blog

Reünie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op zaterdag 12 november 2016 heb ik meegedaan met het Reünieconcert van Muziekvereniging Zijpe. Mijn muzikale carrière begon ooit bij deze vereniging en wel bij de drumband Callantsoog (nog voor de fusie met 't Zand). Deze fusie heeft de vereniging veel goed gedaan en er is een mooie bloeiende vereniging ontstaan waar ik meer dan 25 jaar aan verbonden ben geweest. Het grootste gedeelte heb ik bij de harmonie doorgebracht. De afgelopen jaren heb ik daar nog wel eens ingevallen, maar de "oude garde" niet meer gezien.

Leuk was het dus om de muzikanten van toen weer eens te spreken. De meesten zijn weinig veranderd (met hier en daar een grijze haar meer) en ondanks dat je elkaar jaren niet hebt gesproken is dat comfortabele gevoel direct weer terug. Je haalt herinneringen op uit de tijd dat je nog op concours ging, de hectiek die dat met zich meebracht, de repetities, bijzondere uitvoeringen, bijzondere locaties, enzovoort. Je bespreekt de huidige muzikale activiteiten. Sommigen hebben sindsdien het instrument niet meer aangeraakt en anderen zijn actief blijven spelen.

Maar wat me het meest bijblijft is dat het gewoon weer leuk was om met iedereen te musiceren. Gelukkig hoorde ik dat het met de jeugd in de club ook goed gaat, voldoende nieuwe aanwas en mogelijk gaan een aantal "reünisten" weer een rol spelen bij de vereniging. Dat zou een mooie bijkomstigheid zijn van zo'n evenement. Wat mij toch weer bracht bij het idee dat veel verenigingen zich vaak te veel en vooral focussen op het binnenhalen van jonge talenten. Mijn tip: blijf ook altijd contact houden met de muzikanten die ooit om redenen zijn gestopt en probeer die weer te stimuleren om in te stromen.

Al met al een leuke gezellige avond met "vrienden van weleer". Goh, ik voel me ineens zo oud....haha.

Klassieke Muziek

Geen feed gevonden

Contact

06 523 60 223