Welkom. Passie voor muziek. Music4all.

NKM Blog

Orkesten starten weer op!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Inmiddels heb ik met alle orkesten weer kunnen repeteren. Heerlijk! Wat heb ik dat gemist. Maar het was wel even spannend hoe de orkesten zouden klinken na zo'n lange tijd niet met elkaar te hebben gespeeld. Maar gelukkig viel het allemaal erg mee. Bij de meeste leerlingen zat het embouchure nog goed. Zij konden ook de afgelopen tijd rustig doorgaan met lessen, zij het op afstand. En dat merkte je wel. Gelukkig kon ik horen dat sommige muzikanten zelfs een mooie progressie lieten horen. Zo'n tijdje 'zelfstudie' kan dus een mooi resultaat opleveren.

Bij de overige leden was het muzikale niveau ook nog aardig op peil. De meeste leden heb ik online nog wel gezien, gehoord en/of gesproken dus ik wist dat een hoop muzikanten het instrument nog wel 'warm' hielden. Maar niet iedereen had zijn instrument de afgelopen maanden uit de koffer gehaald waardoor er op de eerste repetities af en toe een opmerking kwam over 'hopelijk geen vastzittende ventielen' en 'kijken of ik er nog geluid uit krijg'. Maar al met al klonken de eerste noten toch weer veelbelovend. 

Ook mijn agenda stroomt langzaam weer vol met leuke en interessante uitvoeringen en evenementen voor 2021 / 2022. Fijn om weer ergens naar toe te kunnen werken. Ik wens al mijn orkesten (en ook alle andere orkesten die Nederland rijk is) weer veel speelplezier en na de zomervakantie weer volop aan de bak voor de mooiste uitvoeringen.

Niels

Klassieke Muziek

Geen feed gevonden

Contact

06 523 60 223