Welkom. Passie voor muziek. Music4all.

NKM Blog

Zomerorkest 2016 (verslag)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het zit erop. Na 6 weken intensief repeteren was gisteren (28 aug) ons slotconcert in Twiske Haven. Er was lekker veel publiek op afgekomen, het weer zat mee en de orkestleden hebben een mooi concert ten gehore gebracht. We begonnen met een goed uitgevoerd Orion. Het werd mooi sonor gespeeld. Pinocchio was het lastigste stuk op de lessenaar. Ondanks een paar kleine foutjes werd ook dit stuk behoorlijk goed uitgevoerd, zeker als je bedenkt dat we voor dit werk maar 6 repetities hebben gehad. Daarna werd het publiek getrakteerd op Cinema Paradiso - Love Theme. Mooi solistisch spel van Paul op klarinet en Jeanette op fluit, ingetogen begeleid door het orkest.

Toen over naar Villa Volta. Het begin rommelde een beetje nadat er ergens een maatje verkeerd geteld werd. Maar gelukkig hadden we ervaren spelers die dit prima oppakte waarna we naar het indrukwekkende slot toespeelde. Op het eind van The Waltzing Cat werden we plots getrakteerd op een kattenorkest. Dit kwam uit de richting van de saxen. Can Can Alla Rossini vervolgens werd enthousiast en lichtvoetig gespeeld en kwam goed uit de verf.  De lichte werken The Muppet Show, Beach Boys en Hawaï Five-O vermaakte het publiek prima, al was het maar om de fantastische, kortste solo ooit, van Nico op het slagwerk. Tot slot speelden we You can't Stop The Beat, een mooie uptempo afsluiter van een zeer geslaagd optreden. Maar voor ik het eindnummer kon inzetten was er eerst nog een verassing voor de dirigent. Ik kreeg van alle leden van het orkest een pakket aangeboden met wat leuke kleding en speelgoed voor onze aanstaande zoon.

Het publiek was enthousiast over het optreden en ook vele complimenten werden gegeven over de locatie. Ook hoorden we veel mensen aangeven volgend jaar (weer) mee te willen doen. Om de dag gezellig af te sluiten hebben we met elkaar bij het Concordia gebouw lekker gebarbecued. Deze was prima verzorgd en iedereen heeft genoten. Na afloop kwamen vele leden langs om de organisatie persoonlijk nog even te bedanken. Ook hier bleek weer dat de muzikanten zeer enthousiast waren en dat het hele project meer dan de moeite waard is geweest. Fijn om te horen!

Al met al dus een periode om met plezier naar terug te kijken en persoonlijk kan ik niet wachten om met deze nieuwe ervaring het laatste schooljaar in te gaan. Allemaal bedankt voor de inzet.

Met muzikale groet,

Niels Ket

Contact

06 523 60 223